fallback

Медицински сестри излизат на протест, този път с искане за оставка на председателя на съсловната организация Милка Василева.

Преди седмица медсестри от цялата страна излязоха на безсрочен протест пред сградата на здравното министерство с искане за увеличение на заплатите, за да не се налага да работят на повече от едно място.
Oще по темата


Според тях асоциацията на медицинските сестри не защитава по никакъв начин членовете си.

"Над нас стои асоциацията на медицинските сестри, с председател Милка Василева. От 10 години тази асоциация прави договорки с властта, но те не касаят нас. Би трябвало тази асоциация да обучава и да защитава работата ни. Тази асоциация е оказвала натиск върху работодателите ни. Вероятно това продължава. Асоциацията заплашва, че ако протестираме може да си изгубим работата", коментира Веселина Ганчева, представител на медицинските сестри.

Според Александър Александров, представител на фелдшерите, трябва да се знае, че протестът им е чисто професионален, а не е политически.

"Всяка регулирана от държавата професия трябва да бъде представена със съсловна организация. Ние искаме промяна в този закон. Правителството е поело грижата да имаме качествено здравеопазване. Уморени и отегчени хора не могат да произведат качествено здравеопазване. Всяка структура трябва да има своя съсловна организация. Трябва да има равнопоставеност", категоричен бе той пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Според Ценка Пантева, представител на физиотерапевтите, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) е казионна и обслужва частни интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Достойни основни заплати 1500 лв Все пак те се препитават само от официалните си трудови възнаграждения и плащат данъци на държавата.

6

Анонимен

преди 5 години

На тези и мин. заплата им е много за това което вършат.

5

Ангел Колчев

преди 5 години

Моментална оставка на МИЛКА ВАСИЛЕВА.........ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ -ДОСТОЙНИ ХОРА.

fallback