Снимка: sparkygroup
fallback

Близо 300 работници от най-голямото ловешко предприятие за производство на електрически инструменти - "Спарки Елтос", излязоха на протест пред една от банките кредитори на фирмата, съобщава БТА. 

Исканията им са за по-бързо решаване на проблема с бъдещето на завода и против намеренията на банката да поиска откриване на производство по несъстоятелност. Част от протестиращите заявиха, че не са вземали възнаграждения от октомври, а Ивайло Иванов, един от организаторите на протеста, обясни, че вземат редовно заплати, но с близо три месеца закъснение.

По думите му инициативата за изразяване на недоволството е на самите работници, тъй като прекалено дълго време са "в безтегловност", която не може да продължава до безкрай.

"Повече от година и половина знаем, че има проблеми, но досега не е имало обявяване за искане на фалит на предприятието. Ако това стане, около 500 души ще са на улицата", посочи Иванов. По думите му реални действия в тази посока все още няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

Кой е собственикът на "Спарки Елтос",защо не съобщавате това.

17

ДртПрч

преди 5 години

Тия са на улицата още от октомври, когато са спрели да им плащат заплати. Просто още не са осъзнали този факт и не са си потърсили друга работа. Нещо бавно загряват в Ловеч.Манолова и Нинова как не са се усетили по-рано, да яхнат и този протест?

16

Анонимен

преди 5 години

Какво са 300 души пред 3 500 работници на балканкар които останахме на улицата.

fallback