Снимка: Булфото

България е един от най-добрите ни партньори и ние ще продължим да разширяваме нашата съвместна дейност, заяви Утам Дилън, и.д. ръководител на американското Управление за борба с наркотиците (ДЕА) по време на среща с министър Младен Маринов, съобщи пресцентърът на МВР.

Двамата обсъдиха състоянието на двустранното сътрудничество по противодействие на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества, както и перспективите за развитие на това взаимодействие.

Двамата бяха единодушни по време на срещата, че транснационалният характер на тази престъпна дейност изисква все по-тясно взаимодействие между правоохранителните органи, бърз обмен на информация и уеднаквяване на професионалните стандарти.

Открити и последователни сме в нашата работа. Изградили сме високо ниво на доверие помежду си и затова постигаме резултати, изтъкна българският вътрешен министър.
По време на посещението бе договорено продължаване на обучението, предоставяно от ДЕА. Министър Младен Маринов отправи покана към Утам Дилън за посещение в България, която той прие с благодарност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase