Общ преглед

Каква е грижата за тротоарните настилки и има ли я изобщо? В платформата на Helpbook.info  получихме сигнал за половинчато извършен ремонт на тротоарите около столичната ДГ 196 "Шарл Перо".

След скорошен ремонт на двора и оградата на заведението, част от тротоарите са оставени в изключително лошо състояние- от към ул. Могилата плочките са счупени, изровени, разместени или липсват. Всичко това създава предпоставки за инциденти и застрашава здравето и сигурността на преминаващите.

След скандала с плочките и предпазващите елементи на Графа, се натъкнахме на сходен обезпокоителен сигнал, относно рушаща се настилка на автобусна спирка на централен столичен булевард: „На спирка бул. Ал. Стамболийски на трамвай N8 плочките са разбити и падат. От другата страна спирката е на такова място, че на хората се налага да ходят по трамвайната линия.“ Надяваме се отговорните органи да реагират преди да се случи поредната беля.

Получихме сигнал за невероятна мизерия около сметосъбиращи съдове в столичния квартал Младост. Потребителят посочва, че в кв. "Младост 1", до бл. 46 срещу бл. 52, около кофите прелива от едрогабаритни и всякакъв друг вид отпадъци.

"Снимките, които Ви изпращам са правени в продължение на няколко дни и както е видно боклука се увеличава в геометрична прогресия. Кофите за боклук се изхвърлят редовно, но за сметка на това купчината зад тях расте - стари дограми, прозорци, изтърбушени табуретки, телевизор, чували с отпадъци, врати от гардероб, а за капак днес някой е наместил върху цялата тази купчина и два броя матрака. На последната снимка съм заснела цялостната картинка- абсолютна свинщина! Моля, вземете мерки- в близост се намира училище като пътя на учениците минава в непосредствена близост до купищата мръсотия.“

Завършваме днешния обзор на сигналите пристигнали в платформата на Helpbook.info отново с такъв за изоставени автомобили. Нашият потребител прилага снимки и е описал проблема така: „На кръстовището на ул. Билина ливада и ул. Суходолска, което е много близо до бул. Ал. Стамболийски има няколко изоставени коли, като са от всички страни на кръстовището.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase