Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Защо двама географи отварят пекарна - собствен бизнес, в родното си село. Кое ги мотивира да напуснат уредения си живот в Съединените щати? Тази седмица в "Завърналите се с Петя Кертикова" Bulgaria ON AIR ни отвежда в една от най-малките общини в България - Чавдар.

Антон и Мария се завръщат от Щатите, за да отворят собствен бизнес в с. Чавдар в едноименната община. Тяхното верую е "Хляб не се хвърля".

Двамата изкарват 13 години в Денвър преди да вземат решение да се приберат в България. Причината е нарастващата вълна от насилие зад Океана. След завръщането си те решават да се впуснат в света на бизнеса. Сега двамата дават работа на петима души от региона.

"Пускахме хляб няколко пъти седмично, който обаче не се продаваше. Затова го раздавахме. Когато излезе крайният продукт и разчупя топлия хляб, ми се разтапя сърцето. Винаги сме си говорили, че един ден ще се приберем. Като отидохме в САЩ имаше по 1-2 масови стрелби в годината. Накрая станаха всеки месец. Затова и решихме да се приберем", разказа Антон Митов.

Неговата половинка Мария Цачева пък разкрива, че вече са сбъднали американската си мечта и сега трябва да сбъднат българската си. Затова и вкарват всичките си пари в новия бизнес.

"Взехме решение да направим наш бизнес. Сутрин, като ставахме за хляб, той вече беше свършил и така се решихме да направим пекарна. В началото нямахме идея как се пече хляб. Идеята за хляба ни доведе тук, за да можем да прекарваме повече време с близките си", сподели тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

питанката

преди 5 години

това ли ни давате за пример?? Някакви хорица, нямащи представа от дадена дейност, без елементарен бизнес план и липса на умения се захващат току-така да правят хляб. Но няма на кого да го продават и се леят едни лиготии за ухания и т.н, но иначе това било "бизнес". Колко неграмотен е българинът, ужас. Поне да прочетат определението за бизнес!!!

85

2019

преди 5 години

В момента властва такава простотия, каквато никога не е имало в България. Дори и по времето на Т.Живков.

84

90-те

преди 5 години

До Анонимен 85Така описаната ситуация е от 90-те години. Капакът на т. нар. рекет беше фалирането на няколко банки и хиперинфлацията при правителството на Жан Виденов. В момента не се наблюдава нищо такова.

fallback