Видео 14.03.2019

За да повишим стандарта – трябва да си внесем работна ръка!

За да се повиши материалнто състояние на хората трябва да имем стабилна и развиваща се икономика, обясни председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

"Имаме сравнително добър икономически ръст в сравнение с Европа. Старият континент изостава в сравнение с Китай и САЩ. Икономиката ни расте, но много по-бавно от страните в Централна или Източна Европа. Това се констатира на днешната дискусия. На събитието се отзоваха както управляващите, така и опозицията", отбеляза той в "Денят ON AIR".

Той посочи основните проблеми – бизнес средата и недостигът на кадри.
Още по темата


"На година губим по 40 000 души на пазара на труда. Трябват нови политики в сферата на демографията. Трябват усилия за привличане на работна ръка от чужбина", посочи той.

Васил Велев подчерта, че у нас пенсионерите се изравниха с работещите.

"Продължаваме да се питаме какво направихме, за да върнем българите от чужбина, но за да се върнат трябва да се повиши стандартът. Трябва да вкарваме работна ръка от трети страни. Вместо това ние се питаме трябва ли ни или не. Тези хора трябва да получават не гражданство, а карта за постоянно пребиваване. След 5 години работа могат да кандидатстват за гражданство", обясни Велев пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 2 месеца

Докато не станеме истинска държава с ред и дисциплина, никой няма да дойде тука, даже и бежанците бягат от тука, който мисли за децата си също, скоро ще сме Пакистан.

108

Анонимен

преди 2 месеца

Тая гадина на снимката Васил Велев и Кирил Домусчиев (Киро Гела), който изнася дрога и прекурсори за ИДИЛ да не се подиграват с българите, ами да вдигат заплатите................иначе няма кой да има да работи за алчните БГ-работодатели!!!

107

Абсурдистан forever

преди 2 месеца

В тази пародия на държава нищо ново не се случва!!!Територия населявана от мазохисти,крадци и лъжци....ЗАКРИВАЙ!!!!!