Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Общ преглед
С повече от 19% ще бъдат увеличени разходите за персонал в "Топлофикация - София", въпреки че дружеството е на загуба. Това коментира омбудсманът Мая Манолова, която представи отговорите на столичната компания на въпросите, поискани по Закона за достъп до информацията.

Манолова беше категорична, че има разминаване между предоставените от "Топлофикация” данни и други официални източници, предаде БНР.

Според дадената в отговорите информация за 2015 г. дружеството е начислило над 4,2 млн. лева за юридически такси при съдебни, изпълнителни и заповедни производства.

"Според отчета на „Топлофикация“ обаче сумата е 6,115 млн. лв. И според "Топлофикация" от тези суми са събрани 2,2 млн. и са постъпили в касата на дружеството, което ние подлагаме на съмнение", каза Манолова.

Тя изнесе и данни, че присъдените юрисконсултски възнаграждения в "Топлофикация София" през 2017 г. са близо 12 млн. лв. През 2016 г. дружеството е присъдило юрисконсултски възнаграждения в размер на 10 224 000 лв.

Изводът на Манолова е, че "Топлофикация" печели много добре на гърба на столичани чрез хонорари на юристи и работи добре като "правна кантора".

"Топлофикация София" е било в трудови правоотношения с 19 души, заемащи длъжността "юрисконсулт" през 2015 г., пише в отговорите на дружеството до омбудсмана.

Oще по темата
Начислените брутни трудови възнаграждения за годината са общо в размер на 269 608,51 лв.

Присъдените юрисконсултски възнаграждения в полза на "Топлофикация София" по съдебни, изпълнителни и заповедни производства, образувани от дружеството през 2015 г. са общо в размер на 4 232 303,29 лв.

Реализираните приходи от присъдени юрисконсултски възнаграждения по съдебни, изпълнителни и заповедни дела за периода са общо в размер на 2 236 825,35 лв.

През 2015 г. между "Топлофикация София" и адвокатски дружества са сключени 8 броя договори за правна помощ и процесуално представителство. Изплатените възнаграждения са в общ размер на 2 245 401,77 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

tzvetabg2018

преди 5 години

Голям охтопод е тази "Топлофикация" - а тези от които зависи нещата за корупцията тук да се разплетат - г-жа Фандъкова не я интересува!Замита под "килима" всички сигнали за тези схеми!"Суджук-гейт","Ало,Банов съм!","Апартамент-гейт", ДОКОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ *** ДА НИ УПРАВЛЯВАТ!?!

20

Анонимен

преди 5 години

БРЕ КАКВА СВИРЕПА БЕШЕ ТАЯ ЖЕНА СЕГА ГО ВАДИ ДОБРА.КАКВО И СТАНА ДА НЕ БИ ГРЪМ Я УДАРИЛО ИЛИ ПАК ПОРЕДНИЯ ЦИРК ЗА ВЛАСТ

19

Ти да видиш..

преди 5 години

Излиза че от делата за малки суми парите отиват при юристите. Дружеството дори е на загуба.

fallback