fallback

Ветко и Маринела Арабаджиеви са заловени случайно покрай акция по задържането на Жоро Шопа. Това мнение изрази бившият главен секретар на МВР Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.

След половин година в списъка на топ издирваните в Европа, Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани в имението на Георги Семерджиев - Жоро Шопа край Барселона. Двамата трябва да бъдат предадени от испанските власти на българското правосъдие. А в ареста вече е техният син Вълчо, с обвинение в данъчни престъпления и пране на пари.

Oще по темата
"Миналата година се появи точното местонахождение на Арабаджиеви. Полицията е знаела къде са те. Очевидно е, че никой не ги търсеше. Tърсили са Шопа, влезли са и са намерили и други лица, които никой не е издирвал, но са обявени в бюлетината на Интерпол. Те са случайните заловени покрай Шопа", смята Николай Радулов.

Бившият шеф в МВР посочи, че Жоро Шопа е близък на Евелин Банев-Брендо и на свой ред попита: "Къде е Брендо, той нали се издирва?! Много хора са свързани с Брендо".

Криминалният журналист Стефан Ташев отбеляза в "България сутрин", че са били водени пазарлъци за семейство Арабаджиеви. А по думите му Жоро Шопа стои в сянка и далеч от обективите.

"Вероятно върти едни пари на някакви хора. Арабаджиеви имат връзки с Банев, бяха съдружници, после се изпокараха за едни самолети", посочи журналистът.

Ташев очаква със семейство Арабаджиеви да започне драматична сага от ареста. "Ще има писма от затвора, може да се кандидатират и за евродепутати", каза иронично журналистът.

По-рано днес заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че прокуратурата е имала информация, че семейство Арабаджиеви се е укривало във Франция.

"Изпратихме европейска заповед за арест до компетентните власти, но там не са открити. Не е ясно колко време са се укривали в тази къща. Вероятно от напускането им от Франция", посочи Гешев пред Нова телевизия.

Той допълни, че се очаква до 15 дни Ветко и Маринела Арабаджиеви да бъдат екстрадирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Вдига се много шум за нищо.като се върнят в тук..ще ги освободят..не ли им умръзна на тия от мвр да се показват есеки ден по ТВ инда обесняват как много работели))кой е в затвора???тияже парламента милиони данък опрощават еми и аз много данъци искам да не ги плащам ..ей гадове заиграватесе с народа

19

?

преди 5 години

a bodigardovete ?

18

mierda

преди 5 години

До Анонименbueno dia

fallback