fallback

Темата за различията в сексуалната ориентация отново се завърна с пълна сила, след като преди дни стана ясно, че мъж е родил дете на своя приятел. Уайли Симпсън е роден като жена, но на 21-годишна възраст решава, че ще се чувства по-добре като мъж и започва терапия.

Oще по темата
Къде обаче е границата на нормалните взаимоотношения между мъжете и жените и изобщо има ли такава вече?

Според психолога Маргарита Бакрачева прекаленото преекспониране на толерантността към различията може да има негативен ефект.

"Когато става въпрос за толерантност, натрапването може да има обратен ефект. Информираността също трябва да има своята граница. Когато става въпрос за Истанбулската конвенция, хората усещат наложената толерантност. Нямам нищо против различните ориентации. Имам против парадирането", обясни тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR Пол Найденов посочи, че трябва да си дадем сметка, че при такива теми фокусът се сменя от ежедневните проблеми на обществото.

"Все по-често някои кръгове започват да говорят за домашното насилие. Когато се появи такава чувствителна тема като еднополовите връзки, стига се до скандал. Говорим за отместване на вниманието. Никой не говори за право на избор. Хората се раждаме такива, каквито сме.

Един транс човек не избира своята сексуална идентичност. Интерсекс хора са тези, родени извън рамките на мъжа и жената. Това не е измислица – съществуват. Това са фактите. В България има еднополови двойки, които отглеждат деца", добави още Найденов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

iceblast88

преди 5 години

Работещите родители само плащат данъци и държавата после иска от тях да се плаща всичко за децата им,а когато децата са на перманентно мързеливи и с нулев принос за обществото индивиди изсипва същите тези данъци като мана небесна над тях!И какъв е крайния резултат?Работещите плащат данъци и такси и всичко,децата им учат,а мързелите получават пари наготово и децата им стават същите мързели като тях и си остават необразовани и почват с престъпления което води до доп.разходи и щети за данъкоплатеца

48

iceblast88

преди 5 години

Вместо да ни занимавате с глупости, кога най накрая ще зададете наистина важен въпрос като например: Докога белия, здрав, високо образован, работещ данъкоплатец ще е дискриминиран от всички които издържа на гърбът си? Или - До кога данъкоплатците ще имат само задължения, а трайно мързеливите само права? Или може би - До кога хора с по 2,3 къщи и 2 коли за 200 000 ще се водят социално слаби и ще паразитират на гърбът на трудещите се? До кога работещите родители ще са без права, а само с данъци?

47

анонимен

преди 5 години

Някой да е виждал слива с опашка в гащите на жена

fallback