Снимка: Reuters, архив

Папа Франциск ще бъде на посещение в България 5 до 7 май.

Пресслужбата на Светия престол днес публикува работен вариант на програмата на папата, който от София ще замине за Скопие.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов ще посрещне папата на летището. Двамата ще проведат среща.

След това пред сградата на президентството ще се състои церемонията по официалното посрещане на папа Франциск в България.

Следва среща на папата с президента Румен Радев на "Дондуков“ 2.

След нея българският държавен глава и папа Франциск ще направят изявления пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.
 
В първия ден от апостолическото си пътуване у нас Светият отец ще се срещне и с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата. По-късно папа Франциск ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица Небесна“ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се проследява на живо от милиони души по цял свят като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.
 
Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е посещението на град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. В църквата "Пресвето сърце Исусово“ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причастие на деца от цяла България, а среща с католическата общност ще се състои в църквата "Свети Архангел Михаил“.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир на Светия отец в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад "Независимост“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase