Снимка: 24 часа

Двайсетина привърженици на партия "Възраждане" със знамена, надписани с името на партията, стояха на стъпалата на паметника на връх "Шипка" и крещаха и дюдюкаха, докато се поднасяха венците, съобщават от "24 часа".

Те успяха да освиркат и оплюят венците на всички институции и партии, с изключение на тези на президента Радев, омбудсмана Мая Манолова и БСП.

Мая Манолова стоеше сред тях с усмивка. При официалните лица не се качи и лидерката на БСП Корнелия Нинова, въпреки че бе сред тях по време на словата на паркинга, отбелязаха наблюдателни участници в тържествата.

Зад крещящите като озверели ултраси партийни привърженици по-високо на стълбите стоеше лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и диктуваше на хората си кога да викат "Ууууу!", кога "Мафия!", кога "Оставка!".

Другите участници в тържеството негодуваха и викаха на хулиганите да млъкнат, но без успех. Откога "Възраждане" се управляват от БСП?", попита един от присъстващите.

Други му отговориха, че въпросната партия отдавна е патерица на БСП и дадоха примери как са съпровождали Корнелия Нинова при протеста на майките. "Нищо чудно да направят коалиция на изборите и сега да си я отработват", подхвърлиха зрители.

Десетина от ултрасите са се качили на паметника още сутринта и са заели местата на стълбите, за да са в стратегическа позиция за поднасянето на венците. Явно всичко беше подготвено и координирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase