Снимкa: Reuters
fallback

Близо една година наркотрафикантът Хорхе, който бе задържан вчера, е живял в България, съобщава в. "Труд". Той е разследван за трафик на наркотици и пране на пари.

Oще по темата

Испанецът влязъл на територията на страната с автомобил през ГКПП Видин-Дунав мост на 28 април 2018. Това става ясно от делото му за екстрадиране, което Варненският окръжен съд гледа на 26 февруари.

Още в края на 2017 година, мъжът е обявен за международно издирване.

В Мадрид срещу него се водят няколко наказателни производства, тъй като в Испания той е играел важна роля в "опасна и престъпна организация", която доставяла огромни количества кокаин от Южна Америка из цяла Европа. Занимавал се и с пране на пари.

43-годишният трафикант е задържан от полицаи в морската столица. При проверка на документите му за самоличност е установено, че те са неистински.

Варненският окръжен съд определи спрямо Хорхе мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Наказанието за престъплението, за което чужденецът се издирва, е наказуемо според испанския наказателен закон с лишаване от свобода до 13 години и 6 месеца. Деянието е наказуемо и по българското законодателството, посочиха от пресцентъра на ВОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

До Анонимен

преди 5 години

Ми тя България винаги е била рай за такива.като започнеш от Карлос Чакала и Мохамет Али Агджа,и стигнеш до Йоцо Амстердама.Все най издирваните международни престъпници. Да не споменавам имена като ,,бащицата'' на Каптагона и амфетите,тогавашната ДС го пазеше повече от Бай Тошо.Всъщност при един разговор между охранители,той е посочен като по-важен и от Тодор Живков.Толерантноста към международните издирвани бандюги е пословична в България.А такива като тоя Хорхе,ги изпращат ежегодно тик на СПА.

32

Анонимен

преди 5 години

Ама той тука си е бил у дома си.Обаче са го гепили щото не платил където трябва.

31

Анонимен

преди 5 години

Нищо не разбирате. Първо Венецуелските долари, после тоя пич, които най вероятно дори не е Хорхе, но нали треба да покажем действие. От другата страна как банките едва ли не раздават пари. Сичко е да се отклони общественото внимание. Хорица еврото идва, пазете си парите. Никой нищо не казва как я смятат тази работа. Сега сме в валутен борд - добре, но при прехвърлянето от лев към евро борд няма да има. Който е теглил кредит в лева ще яде бахура.

fallback