fallback

Общ преглед

Централният военен клуб се изпълни с политици, военни, журналисти, историци и граждани заради поклонението пред тленните останки на собственика на Агенция "Фокус" Красимир Узунов.

Oще по темата
Той почина внезапно на 25 февруари на 56-годишна възраст.

Поклонението пред него започна от 10.00 часа в зала "Концертна" на Централния военен клуб. За да присъстват на него, председателя на парламента Цвета Караянчева пусна депутатите в кратка почивка.

"Поручика отдаде живота си за възраждането на българщината в Македония. Той ще остане в съзнанието ни като човека, който отдаде живота си на възстановяването на честта и славата на Българската армия", заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов и допълни:  "Искам да припомня една негова мисъл: "Ако всеки от нас поне една минута на ден мисли за България, ще я видим такава каквато беше в най-славните си времена".

"Днес се прощаваме с човек, който сам по себе си беше институция и в обществения и политическия живот на България - офицер от Българската армия, писател, журналист, предприемач, визионер. Той не само помнеше славното минало на България и имаше ясна мечта за бъдещето на Родината ни, но и правеше неимоверно много, за да извървим мирно и достойно този път към идните ни славни дни. Поручика беше добър човек, общото ни присъствие тук е ясно доказателство за това", заяви от своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Отиде си един истински възрожденец. Много тежка новина, трагедия не само за семейството му и за България. За мен имаше трима будители - това бяха великият Николай Хайтов, който пръв подхвана в новото време линията на патриотизма и пробуждането на българина. След това си отиде и Божидар Димитров, и той без време. Красимир Узунов е третият възрожденец на съвременна България", посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред "Фокус".

"Красимир Узунов беше патриот, родолюбец, човек отдаден на каузи, човек за който винаги България е била над всичко", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В лицето на Красимир Узунов България загуби човек институция, човек агенция", отбеляза  омбудсманът Мая Манолова, която също присъства на поклонението.

"Разделяме се с Красимир Узунов в условен смисъл, неговият безсмъртен дух остава", посочи историкът проф. Пламен Павлов. Той подчерта, че Красимир Узунов е бил човекът, който по чудотворен начин е възкресил паметта за поколения български войни.

По-късно опелото ще отслужи викарият на Софийската митрополия епископ Поликарп в църквата "Света София", от 13.00 часа.

От 15.00 часа Красимир Узунов ще бъде погребан с военни почести на Централните софийски гробища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

полковник

преди 5 години

До ПОДПОЛКОВНИКБРАВОС !!!

11

ПОДПОЛКОВНИК

преди 5 години

Пукна доносникът агент ЗАВАДСКИ! Хвала! УРА! УРА! УРА!

10

Питащият

преди 5 години

Този не е ли основателя на легията на фуражките някакъв празноглав военен. Като гледам сбирщината на погребението ще да е от Мафията на ДС.

fallback