Снимка: pixabay
fallback

България е най-предпочитаната от руснаците страна за покупка на втори дом зад граница.

Броят на интересуващите се от закупуване на недвижим имот в чужбина е нараснал със 70% спрямо ситуацията преди две години, а най-желана е нашата страна, показва изследване, цитирано от вестник “Российская газета”.

Макар че само 2,5% от руснаците се интересуват от закупуване на имот зад граница, това е ръст от 70% от 2016 г. насам, според национално допитване на Московския финансов университет.

Търсенето на имоти е нараснало от 2016 г. досега и в рамките на Русия заради затягането на санкциите на западните страни, слуховете, че Русия ще престане да използва разплащания в долари, ниските лихви и достъпните ипотечни кредити, твърдят експерти, цитирани от "Труд".

“Растежът показва желание за опазване на спестяванията чрез инвестирането им в имот в чужбина”, казва Алексей Зубец, зам.-ректор на Московския финансов университет.

След България по интерес за купуване на имот от руснаците се нареждат Испания, Турция, Кипър и Черна гора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

Анонимен

преди 5 години

Яко платени статии,руснаците масово си продават имотите тук,тука пишете че купували.Преди няколко дена четох минала година голям ръст на туристи,а туристи нямаше.Стига сте заблуждавали народа!

197

Бобчо

преди 5 години

И накрая си правят един референдум, Путин паркира два-три бойни кораба в бургаския залив и рашняците почват да викат - Бургас наш!! Звучи ли ви познато?

196

Анонимен

преди 5 години

Нямам нищо против руснаците.. напротив, радвам се, че има руснаци, които живеят и са в България. Руснаците са добър и свястен народ. Радвам се, че имаме такива добри хора в нашата Родина България.Радвам се, че и аз и семейството ми живеем в България. България има нужда от българи. А руснаците са наши братя и те са ВИНАГИ ДОБРЕ ДОШЛИ в България!

fallback