Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ураган от емоции със спотаени сълзи. За неизживените мигове и неизпълнените обещания, за животът, който е замръзнал на стоп пауза. Това е разказът на Александра Сърчаджиева 40 дни след загубата на най-близкия й човек – Иван Ласкин.

Още по темата

"Аз съм в нищото. На дъното съм все още. Объркана съм много, не знам точно какво ми се случва, как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като едно малко дете, което го е страх от неизвестното, само, изгубено в гората", споделя актрисата пред Нова тв.

Тя обясни, че 40 дни след смъртта на Иван, е в ступор, има много емоции в себе си.

"Искам да хвърлям, да викам, да крещя, да рева. Имам огромна нужда. Искам да изпотроша всичко, да излея всичките си емоции, но да излезе всичко това, което в момента е в мен, защото то ме задушава и не мога да си поема въздух", призна тя.

Алекс разказва, че единственото, което я крепи е дъщеря й.

"Трябва да продължа напред, защото това дете оттук нататък ще разчита единствено и само на мен. Страх ме е как ще си отгледам детето. Не съм си представяла живота си по този начин никога. Не съм си представяла, че ще загубя за мъжа до себе си, че трябва да отговарям на въпросите на едно дете защо Господ прибира добрите хора, а лошите ги оставя. Иван беше всичко за мен. Знам, че трябва да съм силна, но истината е, че се уморих да съм силна", каза актрисата.

Тя сподели още, че е на дъното по всякакъв начин – физически, психически, емоционално, финансово.

"Моят живот в момента е спрял, не живея. Каква съм била в предишен живот - изрод ли, че трябва да мина през тая болка“, попита със сълзи на очи Сърчаджиева.

Според нея колкото повече време минава, толкова повече изгубеният човек ти липсва, а вечерите са най- трудни.

"Душата ти се разкъсва, не знаеш накъде и е толкова всичко страшно около теб", сподели тя.

За дъщеря й, Алекс отбеляза, че София приема много трудно загубата.

"Каза ми, че съм най-гадната майка на света, каза ми, че е трябвало да й го кажа като стане на 10 години. Имаше дни, в които не искаше да разговаря с мен. Сега е вкопчена в  мен, защото я е страх да не си отида и аз. Беше ми сърдита защо не е била на погребението, след това ме помоли да отидем на гробищата. Тя каза - той тук ли е, може ли да го изровиш да го прегърна?", разказа Алекс.

"Моята трагедия е публична, всички те гледат как страдаш, безумни неща се пишат. Когато се случи нещо такова, човек трябва да се смири. На цялата ми трагедия трябваше да обясня какво е жълта преса“, сподели актрисата.

"Два месеца и половина живяхме във втора градска. Имаше цироза. Хората ми казаха, че единственият му шанс е спешна трансплантация на дроб“, каза още тя.

Според нея твърдението на Ласкин, че има проблем с алкохола е била поредната му изцепка.

"Той реши отново всички да гръмнат. Иван е пил колкото всеки средностатистически българин. Не успя да се справи с фалша, с лицемерието, със злобата, със света. Той не разбра този свят и този свят не разбра Иван“, каза Сърчаджиева.

"Не съм му гневна, няма за какво. Той не искаше да умре. Когато се видяхме с него на 20 декември, ми каза: Ей, Сашке, ще се справя, ще изляза оттук, ще си отгледам детето и... той отиде на пътуване, а аз останах на гарата да го чакам. Това беше последния разговор с него, плакахме много", сподели Алекс. 

Тя разказа и за една страшна нумерология, до която е стигнала последните дни - "Нашата разлика между мен и Иван е 13 години. Разликата между мен и голямата му дъщеря Люба е 13 години, между Люба и София е 13 години, майка ми почина преди 13 години".

"Неистово искам да изплувам. Да видя лъча, който пробива. Искам да изляза на зелена поляна с бели маргарити, да чуя птичка. Кога ще стане, не знам.. Научих се на търпение, научих се да не правя планове, а да живея ден за ден. Смирена съм, ще мина и през този урок. Това, което казват, че Господ праща изпитание на силните, аз не искам да съм силна. Не си представях живота такъв, наистина! Не си ги представях така нещата. Израснала съм без баща, а сега и моето дете ще е така. София ми каза "знаеш ли какво е да плачеш за баща ти, който го няма и майка ти да е някъде по хората и да я няма", каза Алекс.

"Нямаш избор. Оттук нанякъде. Надявам се пътят да не е трънлив, да бъде по- лек, Дано!, пожела си актрисата Александра Сърчаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase