Снимка: архив, БулФото
fallback

Малина Крумова ще бъде председател на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", реши правителството. Тя работи от октомври 2018 г. по създаването на тази агенция, съобщават от правителствената пресслужба.

Oще по темата
Агенцията беше създадена след тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души.

Тя ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката по пътна безопасност в България, като се предвижда да поеме част от контролните функции на различните институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност към настоящия момент.

Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" към Министерството на околната среда и водите.

През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма.

В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е заместник-министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков.

От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика.

Ръководи дирекция "Централно координационно звено" до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове.

На 9 май 2017 г. е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството. През октомври тя беше освободена от длъжността и стана съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Кифладжията

преди 5 години

Като имаш пуси между краката и си добра с френския бързо се издигаш в професионален план.

11

Анонимен

преди 5 години

От Околна среда, хоп подскок Безопасност на движението. Утре хоп подскок от какво ли ще почне да разбира...

10

Анонимен

преди 5 години

Калинка Малинка

fallback