Снимка: БТА, архив
fallback

БСП няма да се върне в Народното събрание, обяви соцлидерката Корнелия Нинова на извънреден брифинг.

Въпреки че от ГЕРБ смятат да възстановят предишните правила за преференциите, не е изпълнено условието за машинно гласуване още на евровота, стана ясно от думите й.

Oще по темата
Нинова определи промяната в позицията на партията и лидера й Бойко Борисов като "сценка, на която вече и децата не вярват".

Според нея от ГЕРБ са реагирали от страх - "страх от реакцията на хората, страх от напускане на БСП, страх от истината, че ДПС спасява управлението".

От БСП ще изчакат дали президентът Румен Радев ще наложи вето и на кои текстове. Левицата е изпратила сигнал до Венецианската комисия във връзка с промените в изборните правила. Организираме среща с всички европейски посланици, съобщи Нинова.

Тя обяви и че социалистите започват срещи с други партии и организации за общ фронт за честни избори.

"Няма значение от политическите интереси, защото става въпрос за надпартийни неща", допълни Нинова. Тя посочи, че опасността от фалшифициране на изборите не е отминала и призова гражданите към бдителност.

 

.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

безпартиен

преди 5 години

Отсега милионерите на БСП се скараха с милионерите от ГЕРБ.Честно казано и от едните и от другите полза никаква.Както казва един познат инженерите са измислили електрификацията,а политиците -режима на тока.Ако днес живеем по удобно от пещерните хора това наистина го дължим на инженерите.Политиците са измислили как само те да живеят по добре.Погледнете ги всичките които са в НС-вижте им дрехите,колите,недвижимите собствености,вижте къде живеят децата и внуците им.Никой от тях не мисли за БЪлгария

132

Саботьори

преди 5 години

Е, сега поне стана ясно, че въпрсът с преференциите и с избора на нова ЦИК е било претекс, а не причина БСП да напусне парламента. Май получиха отвън нареждане да се предаде Изпълнителната власт на служебен кабинет на пРезидента Мадуров. Ха дано тази зловредна за България и ЕС конспиративно-диверсионна организация да се сбогува завинаги с политическия ни живот !

131

Гербаджията

преди 5 години

Корни,никога не съм гласувал досега за БСП,все за десни партии- СДС,после за ГЕРБ..Но от ден на ден...започвам да ти СИМПАТИЗИРАМ!!! Права си за много неща!!! Ще гласувам този път за БСП!! Дано не ме излъжеш!! И не на последно место- много си чаровна,симпатична,искам да те прегърна и ..целуна..по бузката разбира се..САМО БСП,ПОБЕДА!!!!!!!!!!

fallback