Снимка: Pixabay
fallback

Грипът взе поредната си жертва. Заради белодробни усложнения в болницата в Пазарджик е издъхнала 26-годишната Елинка Зарова, съобщи "24 часа".

В същто отделение преди три дни почина и бащата на младата жена. Докато лекарите се опитват да спасят живота на 55-годишния Самуил Заров, придружаващата го Елинка колабира пред погледа на медиците.

Тя незабавно е била приета в реанимацията на болницата в изключително тежко състояние.

Направените в специализирана лаборатория изследвания показват, че младата жена е болна от грип А/Н1, а двамата с баща и се разболяват около седмица преди да потърсят лекарска помощ в болницата, като през това време се самолекуват.

Именно самолечението се оказва фатално.

Младата жена оставя малко момиченце сираче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Ванката

преди 5 години

До Анонимен 20Грешиш, грип е имало винаги, грипни ваканции също. Роден съм преди 80-та и добре си спомням. А на многознайковците да уточня - грип има не само у нас, а в цял свят. Само миналата година в щатите над 70 деца са починали от грип и най-вече от усложненията - те са смъртоносни, защото организмът е изтощен от вируса и беззащитен към бактериалните инфекции. Испанският грип през 1918-та убива десетки милиони. А глупостите със самолетната диря не си заслужават коментар...

40

Анонимен

преди 5 години

Поредна жертва на грипа. Почина 26-годишната Елинка---Абе, кажете от кой квартал на Пазарджик е "поредната жертва", бе! Имам едни съмнения...Щото, като крадат и бият не им казват имената. :)

39

Анонимен

преди 5 години

Бог да ги прости! Ако си бяха сложили ваксина нямаше да се пише сега за тях!

fallback