Снимка: БТА

Пролетно и приятно ще бъде времето и в неделя, 3 февруари, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната. Минималните температури ще са от -2 градуса в северозападните райони до 6 - 8 на изток.

В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Като цяло след това ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

Югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, след обяд - временно силен и с него температурите значително ще се повишат. Максималните ще са предимно между 12 и 17 градуса, по-ниски на места в Северозападна България.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12 градуса в северните до 17 градуса в южните райони.

Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В началото на следващата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното. В понеделник облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна над Западна България. Вятърът ще отслабне.

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока.

Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони - от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат да се понижават.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 месеца

Е чак слънчево в София не е. Мъгла ли е, въздухът ли е мръсен...

1

Анонимен

преди 3 месеца

Какви хубави кокичета.