Снимка: Булфото

Медиците от Спешна помощ в Горна Оряховица масово подават оставки в знак на протест срещу агресията срещу тях, съобщава БНР.

Още по темата
Във филиала работят около 50 души, а едномесечни предизвестия за напускане вече са депозирали 20 лекари, фелдшери и шофьори на линейки.

"Случаите станаха страшно много. Просто не желаем при такива условия да работим. Как така ще си позволява да ме удря и ще остане безнаказано?", пита една от напускащите - фелдшерът Мила Радева.

Ако медиците напуснат, е застрашено медицинското обслужването на 80 000 жители.

Директорът на Спешния център във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева коментира тежката ситуация пред Bulgaria ON AIR. Тя заяви, че от вчера се водят разговори със здравното министерство и се обсъжда идеята за отпускане на бюджет за физическа охрана във филиалите в Горна Оряховица и Павликени.

Очаква се в следващите дни здравните работници да проведат среща и с представители на полицията. Оказването на спешна помощ в Горна Оряховица обаче е под въпрос, защото, ако служителите, подали заявления, напуснат, няма как да се осъществява нормално работата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase