fallback

Поредна агресия между тийнейджърки завърши с комоцио за 17-годишно момиче. Драмата се разиграва в центъра на Сандански пред погледите на десетки минувачи, които не реагират на грозната случка.

Oще по темата
"Това е проблем на обществото. Безучастието в насилие също е насилие. Нямаме никаква форма на обществено порицание. Възпитаваме насилнически поколения, не се следи какво се случва в обществото ни и си прехвърляме топката между семейство и институции. Всички сме виновни. Не е никак естествена реакция да се правим, че нещо не съществува", обясни психологът Ина Антонова в "България сутрин".

Тя уточни, че става въпрос за световно течение, което се нарича индивидуализъм. Антонова посочи, че даваме на децата си пример за агресия с поведението си вкъщи - оплакваме се от работодател, от роднини, говорим злостно за съседите си.

"Тези деца имат ниско ниво на удовлетвореност в средата, в която живеят. Взимайки опиат те стават свръхагресивни. Насилието е предшественик към посягането към упойващи вещества. Разрушават се нервни връзки. Има изключително повишена тревожност", каза още психологът пред Bulgaria ON AIR.

Ина Антонова е категорична, че вербалното насилие вече почти няма граници и ескалира във физическо такова.

"Случващото се в семейството трябва да бъде творящо и любящо. Идеята не е да контролираме децата ни, идеята е да ги възпитаваме", заключи психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ДЕМ

преди 5 години

До Анонимен 40"Добър урок" за това, как се носи отговорност и как се възпитава ценностна система у децата ни. "Трай бабо за хубост.", "Като се ритат атовете, ние ке си траем.", "Наведена главица сабя не я сече.".... и още куп поговорки, мога да ти напиша, които показват същността на нашите характери. Иначе сме големи радетели на справедливостта.Аз лично бих се намесил да ги разтърва. Дори да ме бият, защото така моите деца ще знаят, че не трябва да се примиряваш с посредственоста.

44

Анонимен

преди 5 години

При жените не е нищо особено има много случай на момчета тихи умни наричани зубъри удряни без причинно обиждани от някой а другите с ехилят и снимат .В тези случай тормозеният,решава дали да ги избие,но ако ги избие ще го съдят а никой не иска да го съдят заради банда ***.Но такива случай има във всяко училище в тая държава.В държава ако не си бил бит/налаган/удрян си имал късмет повечето нямат късмет.Въпроса е как да действаш да си отмъстиш или да не отмъстиш а да оставиш сами да се смажат

43

Анонимен

преди 5 години

В бг варианта ако си момче и си стоиш на чина и съученика ти бабаит почне да те налага без причинно а други съученици снимат и се хилят малоумно.Ако на другия ден му вкараш една химикална в главата или един куршум.Ще те изкарат убиец.Същото е и в Сащ но в Сащ всеки може да си купи оръжие а купи ли си оръжие му вкарта куршум.Всеки решава дали да намери пистолет,но ако намери пистолет и гръмне един или не един а доста народ после ще го изкарат убиец.

fallback