Снимка: Reuters, архив
fallback

Делът на работещите млади хора на възраст 18-24 години, изложени на риск от бедност през 2017 година в България е бил 14,7 процента, информира на сайта си европейската статистическа служба Евростат.

За целия ЕС този показател е бил 11 процента или с 1,1 процентни пункта по-малко, отколкото през 2016 година.
Делът на младите работещи, застрашени от бедност, намалява всяка година след пика през 2014 година (12,9 процента).

Делът на всички работещи хора в ЕС, застрашени от бедност, е бил 9,4 на сто през 2017 година, а след 2014 година се колебае около 9,5 процента.

Хората се смятат за застрашени от бедност, когато техният еквивалентен разполагаем доход е под 60 на сто от медианния национален разполагаем еквивалентен доход, след като бъдат взети предвид социалните плащания.

Най-голям дял работещи млади хора във възрастовата категория 18-24 години, които са изложени на риск от бедност през 2017 година, е имало в Румъния (28,2 процента), следвана от Люксембург (20 процента), Дания (19,1 процента),
Испания (19 процента) и Естония (18,4 процента).

Дял под 5 процента е отчетен в Чехия (1,5 процента), Словакия (3,8 процента) и Финландия (4,2 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Да бе да!

преди 5 години

Младежите в Дания , ги учат на труд още преди навършване на пълнолетие. В магазините (особено за хранителни стоки ) много рядко да срещнеш някой над 40г. Учат ги на труд , на това как е да си изкарваш парите сам , да цениш парите . Навършваш пълнолетие и си отиваш от мама и тате ,започваш да живееш самостоятелен живот ,не като Българските "младежи "мама и тате да те гледат докато не станеш на 30 и нещо. И кви Поршета кви 5лева. Карат си колелетата и хич не им пука. Поршето го кара тате .

17

логика

преди 5 години

В най- бедната държава , младежите в нея не са по- бедни от тези в Дания.Смях та дрънка.Абе вие българите за *** ли ни вземате, бе.Не живеем на Марс , а на територията България.

16

Анонимен

преди 5 години

За да попаднат българските младежи в рисковата група, първо трябва да се върнат в България, което няма да стане. Така че - споко.

fallback