Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нормално е изборът на нови бойни самолети да бъде политически, нормално е и да доведе до скандали, смята политологът доц. Мария Пиргова, след като парламентът даде зелена светлина кабинетът да преговаря със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

Според нея е естествено да се иска да купим НАТО-вски самолет и да е F-16, след като сме в близки отношения със САЩ. "Не съм убедена, че ще имаме боен самолет", отбеляза тя в предаването "Денят ON AIR".

Запитана за непрекъснатите трусове в малката коалиция - "Обединени патриоти", в контекста на задаващите се евроизбори, доц. Пиргова коментира: Няма битка на идеи и противопоставяне на визии, а въпросът е как ще се преброят гласуващите и как ще се справят политическите брокери. Предполагам, че Волен Сидеров ще се отдели. То ще бъдат наддавания, то ще бъдат сметки, то ще бъдат скандали..., изрази мнение тя.

Журналистът Евгени Петров бе категоричен, че не може да се говори за никаква стабилност при Патриотите. По думите му вероятно шаблоните при тях вече са се изхабили.

"Всеки един от малката коалиция защитава своите позиции и дори се надява партньорите да губят гласове", посочи журналистът в предаването "Денят ON AIR".

Доц. Пиргова пък упрекна вицепремиера Красимир Каракачанов за думите му към ромите и подчерта, че вече е трябвало да си подаде оставката.

"Предсрочни избори са възможни поради социални недоволства. Първи сметки започват да пристигат. Сметките надвишават потреблението. Продължаваме да не знаем какво плащаме", каза още доц. Пиргова.

Какво още казаха двамата гости вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

до 7

преди 5 години

Е как така ще ни нападне Косово?Да не би нашите дилъри на трева да са на нож с шиптърите?Ако е така положението е сериозно ако не се разберат!

26

Бре!

преди 5 години

Кой си купува пералня или хладилник според политическите си убеждения???Е те това заглавие е като за Гинес!

25

Анонимен

преди 5 години

Изборът на боен самолет трябва да е експертно-технически. Не стига че ще имаме 20-30 самолета ами и политически определени. Тотална глупост. Една част от политиците са кръгли ***, а другата част полу.

fallback