Петя Аврамова. Снимка: архив, БТА

Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус", каквото твърдение се появи в последните дни от лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова на пресконференция.

Още по темата

Нейният заместник Николай Нанков уточни, че има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата.

Договорът с "Автомагистрали" е сключен на 20 декември, каза Аврамова. Тя допълни, че ще бъде предоставен на БСП, както поискаха по-рано днес от партията, предаде БТА.

В отговор на въпрос Нанков каза, че ръководителят на дружеството Стоян Беличев е бил преди десет години за около година съдружник на съпруга на Гинка Върбакова, като след това е продал дела си.

Министър Аврамова потвърди, че той никога не е бил съдружник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос отправи депутатът от БСП Елена Йончева.

Аврамова съобщи, че предстои обществено обсъждане на тол тарифите, подготвени от Световната банка, и браншови срещи с представители на превозвачите, след което избраният вариант ще бъде изпратен за нотификация на ЕК.

В отговор на въпрос за ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" регионалният министър каза, че се търсят двама добри мениджъри и експерти, които да влязат в УС на Агенцията. Тя добави, че това е една от най-важните задачи, за да не се блокира работата й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase