Снимка: Кадър, Bulgaria ON AIR

Протест с жълти жилетки и в Центъра за психично здраве в София. Психиатри и медицински сестри обявиха, че недоволстват заради ниското заплащане и лоши условия на труд. Те настояват за нов колективен трудов договор, но ръководството на психодиспансера им отказало.

В центъра за психично здраве посрещат пациентите с жълти жилетки. Служителите разказват пред Bulgaria ON AIR, че напрежението ескалирало, когато направили предложение за подписване на нов трудов договор, но от ръководството на психодиспанера отказали.

Те настояват за преместване на центъра в друга сграда, както и да се промени начинът на плащане на извънредния труд, който в момента е в пъти по-малко от предвиденото по Кодекса на труда.

Протестиращите разказват, че битовите условия са под всякаква критика. Една от сградите на диспансера е строителна барака от края на 50-те години, използвана при строежа на Баташкия водносилов път.

От ръководството на Центъра за психично здраве увериха, че предстои преместване в друга сграда. Кога обаче – не е ясно. Служителите от центъра ще протестират, докато исканията им не бъдат изпълнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase