Снимка: архив, БулФото
fallback

Българската петролна и газова асоциация напуска КРИБ, в която до този момент членуваше.

Причината е, че от КРИБ са изпратили писмо до министъра на икономиката Емил Караниколов, с което се иска отлагане на влизането в сила на т.нар. Закон за горивата.

Oще по темата

За това писмо БПГА не е била информирана и то не е било съгласувано с асоциацията, въпреки че е член на КРИБ, съобщиха от там.

От асоциацията не са съгласни с отлагането на закона с 6 месеца, тоест той да влезе в сила от 1 юли. То бе одобрено от Министерския съвет вчера и предстои парламентът да го гласува.

Според БПГА това означава продължаване на живота на сивата икономика в структуроопределящ сектор за България, какъвто е производството и търговията с течни горива.

От там настояват за среща с премиера Бойко Борисов по темата, за да представят позицията си.

Българската стопанска камара също се противопостави категорично на предлаганото от Министерския съвет отлагане на влизането в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Според БСК подобно действие би било пореден удар върху законността и прилагането на ефективни мерки за борба със сивата икономика и контрабандата.

Според КРИБ пък отлагането ще даде възможност за изясняване проблемите на бизнеса от засегнатите сектори и за намиране на приемливи решения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ПЕНКО

преди 5 години

КАКВО КАЗВА ВЕЛИКИЯТ ВОЛЕЙБОЛЪР - ГАНЬОВ -ПО ВЪПРОСА !!!

7

Уууу!

преди 5 години

Всичко е шментикапели както обича да казва баш бакана.Хватката е за да се обърка раята и да не облича жълти жилетки.Днес напускат КРИБ,утре ще си направят друг КРИБ и пак ще са заедно.Важното е да не пада точно сега от власт ГЕРБ,че идват още едни 10 милиарда,които трябва да се усвоят.

6

Анонимен

преди 5 години

"МОНОПОЛИТЕ"-- В БЪЛГАРИЯ , ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ --НЯМА ДА Я ИМА И БЪЛГАРИЯ!ИЗБИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback