Снимка: архив, БулФото
fallback

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас, показват данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

В отговор на въпроса: "Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета "Макрон")?", 64.6 % от респондентите отговарят с "да", а 7.9% - с "не". 27.5% нямат мнение по въпроса.

Oще по темата

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по темата са по-често младите респонденти (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Gg

преди 5 години

Шофьорите подкрепят е. ба.ните и алчни бг чорбаджии.Ако приемат закона съвестните шофьори ще заминат, в Бг ще останат пиандурниците и тези, които нямат възможност заради възрастни родители или малки деца. ФАЛИТ за нашите фирми, които се подиграват с труда на шофьора. Само да ги клатиш от към нафта, заплата и високи осигуровки. Това заслужават.

61

Анонимен

преди 5 години

Знаете ли що протестират.Защото им отнемат конкурентноспособноста.Сега могат да работят повече за по-малко пари и по този начин са конкурентноспособни.Като въведат безпилотните камиони всички ще си почиват мнооого дълго (нали тва е сиренцето в капана за мишлета)? как няма да работят.Само че за стоене вкъщи никой не плаща разбирате ли сега защо е протестът?

60

Трябва да сме горди!

преди 5 години

Ние българите пишем история!За първи път в историята на света някой протестира защото искат да му увеличат заплатата!Абе сигурни ли сте че онез са само 80 % !?;)))

fallback