Снимка: bgonair.bg
fallback



15-годишната Мария Маринова от град Пещера роди първото бебе в Пазарджик. В сравнение с 2017 година, през 2018 в пазарджишката болница са се родили със 100 бебета повече.

Първото бебе за новата 2019 година е родено точно в 3 часа и 40 минути на 1 януари. Малкият Рашко тежи близо 3 килограма и е висок 48 см. Въпреки че е само на 15, Мария е станала майка за втори път, разказва Bulgaria ON AIR.

През изминалата година 2018 в болницата са родени общо 662 бебета, сред тях има и седем двойки близнаци.

Районът на Пазарджик е на осмо място по раждаемост в страната след София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

Анонимен

преди 4 години

Вие хора в ред ли сте или цял ден търсите кой в тази държава да ви е виновен за нещо? С промените в закона НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ РОДИЛКИ НЯМАТ ПРАВО НА ПАРИЧНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕТЕТО, МАИЧИНСТВОТО (което е около 120лв)СЕ ИЗПЛАЩА ПОД ФОРМАТА НА ВАУЧЕРИ ЗА ДЕТСКИ МАГАЗИНИ И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТАМ МОЖЕ ДА СЕ ПАЗАРУВА. Единствено детските надбавки са парични (а те не стигат за нищо надявам се няма нужда да посочвам в какъв размер са прочетете и се информирайте).

208

Ани

преди 5 години

Детски и помощи да се дават само ако и двамата родители имат поне средно образование. Толкова е просто.

207

Изумена

преди 5 години

Още при установяване на първата й бременност е трябвало да се сезират органите. Аз съм родила и отгледала 3 деца и имам 30 г. трудов стаж. Със съпругът ми НИКОГА не сме получавали "детски", защото имахме добри заплати. В момента снаха ми и синът ми получават намален размер на детските, защото надскачат с малко дохода.

fallback