Снимка: Правителствена инфармационна служба
fallback

Преди заседанието на Европейския съвет, премиерът Бойко Борисов се срещтна с председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс в Брюксел. Двамата са обсъдили влизането на България в Шенген и битката с престъпността.

"Благодарих му за добрия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка“, каза министър-председателят пред журналисти преди началото на Съвета.

Oще по темата

Той обясни, че е запознал Тимернас с добрите резултати на страната ни в борбата с контрабандата. Той припомни случаите със залавянето на  контрабандни цигари, оръжия, както и арестите за тях.

Двамата били на едно мнение, че най-оптималното решение за България е, тя да влезев Шенген по въздух. Според премиера, голяма част от държавите в Шенгенското пространство са възстановили контрола по сухопътните си граници заради мигрантската гриза, а отварянето на границата по море няма да донесе нищо на страната ни, тъй като Черно море няма излаз до други държави от ЕС, освен Румъния. "Шенген по земя вече няма, навсякъде вече има граници”, категоричен бе премиерът.

Борисов посочи още, че нашите летища са доказано шенгенски.

Той бе изумен, че темата Великобритания продължава да е на дневен ред, след като лидерите на страните членки от ЕС преди дни одобриха споразумението за излизането на Обединеното кралство от Съюза.

"Концентрирахме вниманието на цяла Европа, дойдохме, взехме решение, подписахме, съгласихме се, тази тема трябва да приключи“, заяви Бойко Борисов. Но бе абсолютно сигурен в намеренията си да продължи работа с английските власти:

"Ще пледирам само за уникалност в отношенията с английските служби, защото за мен те са от най-добрите в света и са ни нужни в битката с контрабандата и тероризма.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

У бре

преди 5 години

Баце, стига снимки с тези!Покажи им острова в Гърция и апартамента в Барселона,щото БСП не можаха,а уж имат вече телевизия и такава журнаЛИТКА като Ленчето Йончева!Ако можеш им изповядай и "онзи" флирт с неизвестната тенисистка Сесил Казахстанчева,ще зарадваш червения бабешки електорат!

41

Анонимен

преди 5 години

Борисов Тлъстия ге й - цял живот без жена.Добре че са Цветанов и Кокинов да го оправят.Отскоро и новият му любовник Владиславчо Горанов.Стария - Плевенския *** с руското име даде фира.

40

До Анонимен

преди 5 години

Представи си Банев - премиер,а Баницата му- втора Деса!!!Тогава ще е гордост ненагледна!?

fallback