fallback

Строители излизат на протест. Хиляда машини строителна техника ще бъдат разположени по булевард "Цариградско шосе" в знак на мирна демонстрация.

Председателят на управителния съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев предупреди, че ако не бъдат чути, строителите ще преминат към протестни действия в защита на правата им, работата, законността и сигурността.

Oще по темата

Ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в парламента, президентството и в министерския съвет, подкрепена от над 50 хиляди подписа. В нея настояват да бъде прекратено използването на бранша за политически цели и предизборна агитация.

От Камарата на строителите обясниха пред Bulgaria ON AIR, че не са се обидили от нищо, но несправедливо са обвинени, че са искали да не им бъдат правени проверки. Илиян Терзиев беше категоричен, че такова нещо не е имало.

"Нашите искания са да подредим бранша, да има плановост в него, да бъде така, че да си разпределим силите, за да останем тук, а не да заминем за чужбина, както правят много от колегите ни. Желаем да се подобри бранша чрез промени в законодателната система и в подредбата на самите правила при изпълнение на строителните работи", настоя Терзиев.

По неговите думи ремонтите в България се правят с не по-лошо качество от строителни фирми, извън България. Той коментира, че не бива строителите да бъдат упреквани, преди да се направят съответните проверки.

От Камарата на строителите бяха категорични, че протестът не е политически и изнесоха информация, че заетите в бранша получават средно по 3,73 евро на час, което е най-ниската ставка в ЕС.

Според бранша политическите атаки срщеу тях идват от чужди фирми, които подвеждали БСП.

Строителите настояват за визия за развитието на бранша, тъй като през следващия програмен период еврофондовете ще предоставят на България между 12 и 15 млрд. евро. 

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

304

Анти-строител

преди 5 години

И аз протестирам срещу строителите:"Строители-***! Умирайте от глад!" "Строители-смешници! Вървете си сега!""Строители-мърлячи! Обида сте за нас!"

303

Спасение дебне

преди 5 години

Типичен пример за срастване на държавата с "БИЗНЕСА"

302

сараош

преди 5 години

Това не са строители а шефовете на под-изпълнителите. Те тия взимат парите и с малка част от тях плащат на строителите. Много им е трудна работата за това не я върши министерството.

fallback