За съжаление един от най-големите проблеми сред младите хора остават наркотиците. Все повече подрастващи посягат към дрогата, а възрастовата граница пада постепенно.

България отново застава на челно място в негативните статистики на Европа. Учениците у нас все повече употребяват амфетамини и анаболни стероиди. Става въпрос за деца на възраст между 12 и 14 години.

Кое кара децата да посягат към подобни вещества и къде стоят родителите и институциите в проблема - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на психолога Анет Маринова.

Токсиколози дори разказват фрапиращи случаи на деца в пети клас, които стигат до състояние на кома заради употреба на тежки субстанции. 

"Това е възрастта, която ги прави любопитни. Счита се като норматив, че преминаването към света на големите е свързано с опитването на цигари, алкохол...", сподели в предаването психологът.

По нейни думи училището обръща внимание само на едната страна от проблема, а именно - отсъствия, лошо поведение. Но се пренебрегва връзката с употребата на вещества.

"Училището е мястото, където проблемите трябва да се обхванат цялостно", призова Маринова.

Какво още каза психологът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase