Снимка: БТА
fallback

БСП атакува премиера Бойко Борисов за отровния въздух на доста места в страната, а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена.

Oще по темата

"През 2008 - 2009 година, когато бях кмет, над София се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв щеше да бъде. Поемам ангажимент всички мерки, които министерството е приело по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем", отсече Борисов и призна, че дори не помни кой беше екоминистърът по това време.

Коментарът му дойде в отговор на декларация на левицата, прочетена от Манол Генов, в която беше посочено, че представителството се паникьосало от угрозата за поредните санкции от ЕК и се хвърлило в имитация на мерки за чистота на въздуха.

Генов обясни, че общинските власти са най-близко до проблема и могат да го разрешат, но нищо не могат да направят, ако липсва подкрепата на държавната политика, а точно там кабинетът се бил провалил.

От 25 общини с мръсен въздух доста над допустимото едва 7 били получили финансиране, а на останалите не им останало нищо друго, освен да трупат папки с документация от обследване, програми, планове.

"И ако тези дни е модерен призивът как столичани трябва да пътуват със зелен билет, да оставят колите си и да се возят на градския транспорт, стотици хиляди семейства от тези 18 общини, които не бяха допуснати до финансиране, бяха пратени за зелен хайвер и хората ще свалят маските срещу задушаване, едва когато ви свалят от власт", обвини червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 5 години

с такъв управник не ти рябват врагове нито природни бедствиятой изпълнава успешна и дветеа народа не го жали той си го заслужава жалко че у нас нормалните са само 20 процента- страдат заради 80-те процентамало.умници

64

shefket

преди 5 години

brata rejeti glaviti na gerb da mrazat prirodata 4egie suzdala alah akbar

63

Анонимен

преди 5 години

Цените на тока и топлоенергията са високи дотолкова, че болшинството от хората колкото и да искат, не могат да си позволят да ги ползват, а са принудени да горят каквото намерят за да се стоплят. И кой е виновен за замърсяването???

fallback