Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Почти две трети от българите пътуват само в страната, а в същото време пътуванията в чужбина са свързани с все повече разходи. Това сочат последните данни на НСИ.

Тя е студентка, работи и е пътешественик - това е Симона, чиято страст са пътуванията. Тя е сред онези 80%, които са пътували в чужбина на почивка или екскурзия. Останалата част са пътували по бизнес или на гости, сочат данните на НСИ.

Мария Костадинова - също е студентка, но няма как да попадне в стастиката на пътувалите зад граница, защото никога не е напускала страната. Тя учи "Връзки с обществеността". Същевременно работи в заведение, за да се издържа и плаща образованието си, разказва Bulgaria ON AIR.

Какво е редовно да пътуваш до екзотични дестинации и какво е само да мечтаеш за тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

гурбетчия

преди 5 години

Пътуването в чужбина трябва да има икономически смисъл.Аз бях от бедно инженерско семейство и родителите ми нямаха възможност да "приватизирам" някое предприятие. Бях гладен и трябваше да се печели.Затова излязох на гурбет. Пътувам по чужбина и нося пари в къщи.За мен е неразбираемо, да заграбя труда на хората в България само за да мога да ги пилея по екзотични дестинации.Парите трябва да се влагат за да се развиват занаятите /бизнизат както се изразяват руснаците/.

26

много важно

преди 5 години

А кое налага човек да пътува зад граница?Важното е да имаш право и да го ползва когато имаш нужда.Този социалистически начин на пилеене на пари за да се "изфукаш" е повече от елементарен.

25

Анонимен

преди 5 години

До 26А какво да работи, като няма мама и тати да я издържат или "набутат" да "стажува" като ПиАр из държавната администрация.

fallback