Снимка: БТА
fallback

"Борбата с корупцията не само е основен приоритет на всяко правителство и реален показател за върховенство на закона, но и чувствителен въпрос за нашите граждани. За ефективна борба с корупцията е необходима стабилна правна и институционална рамка и компетентни национални структури, способни да взаимодействат и да прилагат добри практики в своята работа", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от пресцентъра на МВР.

София е домакин на регионален форум на министерствата, отговарящи за вътрешните работи, по въпросите на противодействие на вътрешната корупция.

С оглед на общите предизвикателства, министър Маринов представи виждането за включване на партньорите от Западните Балкани в Мрежата за засилено регионално сътрудничество между звената на вътрешна сигурност.

Делегатите на форума се обединиха около важността на изграждането на необходимия капацитет в отделните министерства, укрепването му с компетентни, лоялни и безкомпромисни служители. Фокус в дискусиите е била и ефективността на механизмите за комуникация и обмен на оперативна информация, съобщават от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Кой прави корупцията - този които има власт от общинският кмет нагоре, там където са проектчетата и парите е и кой тогва ще бори корупцията по нашите хора - никой не смее .

13

гробарят

преди 5 години

И какво е постигнато досега от" мвр"в тази псевдо борба ,никакви ама никакви резултати нито един няма заловен а камоли осъден?.Гарван ,гарвану око не вади за 28 години демократичен преход нито един дребен чиновник не е хванат за корупция ,нулева ефективност на службите тогава за какво да говорим празни приказки и да се плюнчат разни клакьори по медиите за момента слава?

12

Анонимен

преди 5 години

Служителите НЕ ТРЯБВА да си ви "лоялни",това да не ви е частна охранителна фирма или бира-скара?Ченегетата трябва да следват закона,правото и да са компетентни в професията си,а не калинки назначени по шуробаджанашки!

fallback