Снимка: архив, Булфото
fallback

Внезапно почина видният български юрист и политик Васил Стоянов Гоцев, съобщиха за БТА неговите близки.

Панихидата ще се състои на 23 ноември в храм "Света София", от 12 часа.

Васил Гоцев е роден на 21 юли 1929 година в София. Завършва право в Софийския университет "Климент Охридски" през 1951 година, след което работи като адвокат в Перник и София.

От 1986 година преподава гражданско право в Софийския университет.

Гоцев става член на възстановената Демократическа партия, част от Съюза на демократичните сили, и от 1991 година е избиран три пъти за народен представител.

От 1997 до 1999 година e министър на правосъдието и правната евроинтеграция в правителството на Иван Костов.

От 2001 до 2011 година Васил Гоцев е съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Поклон пред паметта му!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

аз

преди 5 години

а ама как така почина как така не мое а бъде

49

Пак до 31

преди 5 години

В Русия например, ако нечие жилище бъде препродадено без негово знание, чрез измама и подправяне на документи, след като човекът се оплаче и се докаже, че са действали зад гърба му, имотът веднага му се връща, а коректният купувач съди мошениците. Аргументирането на този закон гласи, че когато купуваш имот, трябва да проявиш бдителност и да провериш всичко - ако не си го направил, значи вината е твоя. А ограбеният не е могъл да знае какво става зад гърба му и не носи вина.

48

ДоДо Стар СДС-ар/31/

преди 5 години

Няма как да ти отнемат жилище, което си придобил като коректен купувач.Това важи дори и за апартаментите, които имотната мафия е отнела чрез измама, подправяйки нотариални актове. Човекът, чието жилище е отнето чрез измама може само да съди мошениците, за да му платят компенсация, но не може да си вземе апартамента обратно, ако той вече е продаден на трето лице. Не е справедливо, но у нас действа такъв закон.В случаите, за които говориш, явно има подробности, които не са ти известни.

fallback