Снимка: архив "Булфото"
fallback

Над 15 случая за отровени кучета има в Пазарджик, като спасените са едва 4, съобщават защитници на животните пред "Фокус".

Oще по темата

По думите им отравянето на кучетата е целенасочено, за да се разчисти града от бездомните животни.

"Това не е решението на проблема. Всяка седмица се изсипват буквално от бус по 10 кучета в крайните квартали на града и въпреки, че има очевидци, няма подадени сигнали към полицията, за да може адекватно да се постъпи в такива ситуации", казаха природозащитниците и допълниха, че съществуващата Зоополиция реално не изпълнява до край функцията на такава.

"Липсва изцяло контрол върху домашното развъждане, липса на желание за задължителна кастрация и чипиране на любимците. Всички знаем, че бездомните животни не са родени на улицата, а са изхвърлени от недобросъвестни стопани, за това е нужен контрол именно на домашните животни, за тяхното правилно отглеждане", посочиха те.

Друг основен проблем е липсата на приют в региона, за който от години се говори, но да бъде изграден по европейски тип, а не като някои съществуващите в страната, които не отговарят на изискванията, добавиха защитниците.

Доброволците в града се стремят да помагат на бездомните животни, категорични са екоактивистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Гошо

преди 3 години

До ТоциТе са защитници на животните, а не на хората. Хората имат вече достатъчно.

11

vania.atanassova

преди 5 години

До Ивана Аз имам куче и никога няма да го изоставя! Хората без сърца го правят.не такива като нас.

10

Ивана

преди 5 години

Тези бездомни палета са дошли от кучелюбци като вас,не от мен.Такава твар нямам и не искам да имам.Нито мога да я изхвърля,нито прибера.Хубаво мислете от кои ''хора'' са бездомните кучета!

fallback