Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Професионалният ни боксьор Тервел Пулев смени залата и ринга с бойното поле. Европейският шампион в полутежка категория се включи във възстановките на боевете при Сливница от Сръбско-българската война през 1885 г. Събитието бе организирано от Национално дружество "Традиция".

"Поканихме го да се включи, за да ни помогне да популяризираме събитието, както и да запали децата по идеята. Безспорно пожънахме успех", сподели пред Bulgaria ON AIR председателят на дружество "Традиция" Радослав Иванов.

"В наши дни войните се водят по коренно различен начин. Но е хубаво дори съвсем бегло да се доближим до събития от историята чрез възстановки", написа боксьорът в социалната мрежа на Instagram и сподели снимки във войнишката униформа.

А неговите последователи приеха радушно ролята му.

"Благодарение на битката при Сливница, България днес е това, което е. Най-славната ни победа. А Тервел и Кубрат Пулеви са истински родолюбци, не само на думи. Чрез различни инициативи те определено успяват да повдигнат духа на нацията ни", отбеляза кметът на Сливница Васко Стоилков в студиото на "България сутрин".

Преди по-малко от месец Тервел Пулев спечели първия си пояс в професионалния бокс. Той грабна титлата за шампион на Европейския съюз, побеждавайки с ноакут Леонардо Брусезе от Италия в "Арена Армеец".

До момента българинът е с актив от 12 победи в 12 мача, 11 от тях с нокаут.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Кубрат е силен и опитен боксьор, доказал се е не един или два пъти на ринга. Изявленията му са понякога малко странни но все пак той е просто боксьор, не политик.Докато брат му Тервел е едновременно добър бокьсор и умело борави с думите си, не му липсват качества и в двете насоки. Нека не забравяме че той те първа прохожда на ринга а вече има 12 от 12 победи. От това което видях на двубоя с италианеца, според мен го чака добро бъдеще.

16

Discovery

преди 5 години

До 6:Принципно днешните "патриоти" са като теб, обиждат и мислят първосигнално... Пулев прекали с глупостите, както преди мача така и след мача където трябваше да отдаде уважението си към очевидно по-добрия си опонент. Но залата наистина беше пълна с "патриоти", като теб, които дружно освиркваха химна на украинеца, как пък не ги беше срам такова неуважение към госта не знам... Както и да е, такива като теб ще бъдат и пребъдат неспособни да видят повече от първосигналното си мислене...

15

1

преди 5 години

До Анонимен-2 малко съмнение ,че са истински българи,разпитай,в родното им място,какви са.

fallback