Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"В 90% от общините хората взимат лоши заплати и не могат да си позволят основни стоки като поскъпналия хляб, поскъпналия ток, поскъпналата вода и поскъпналото гориво. Това е стрес. Тежък стрес, който може да се реши само с предсрочни избори", настоя пред Bulgaria ON AIR Димитър Делчев - председател на Движение "България на гражданите".

Цялата страна е скована от протести – от една страна са майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов, а от друга – хората, недоволни от ниските доходи в България и високите цени на стоките.

Цялото напрежение, струпало се на главата на управляващите, отвори широко вратата за действие на опозиционните сили, но и на извънпарламентарната опозиция, която загрява за евроизборите догодина.

Oще по темата

"Ние подкрепяме протестите. Хората вече тотално се отегчиха от властта. Обществото иска смяна на модела на управление, защото сега парите се овладяват от една тясно клика и техните приближени фирми", заяви Делчев и допълни: "Протестите не са от вчера, хората вече близо година недоволстват от начина си на живот.  Това показва едно отчуждение на властта. Те излизат на улицата за различни неща и това е много силен показател, че протестите са естествени, а не са организирани от някоя политическа партия", посочи той.

Десният лидер бе категоричен, че правителството не спазва волята на 2 млн. българи за създаването на електронно правителство и електронно гласуване.

"Ние предлагаме да се намали ДДС-то от 20 на 18%, да не се централизират парите на държавата в София, а излишъкът да отива директно в държавния резерв, в сребърния фонд и в общините. Предлагаме и релна борба с корупцията", твърди Делчев.

По думите му още от създаването на това правителство, то не мисли за решаването на проблемите на хора, просто те са оставени да се оправят сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

Глас народен- глас Божий!!!

26

До 24

преди 5 години

Млади мушмороко аз съм на 70 г.Роден съм и съм живял до 61 във Червената на Бачо Киро и Дондуков,а след това на Н.Славков до 21 и 22 СПУ и завърших 21 през 1966г Ти на дядо си тия парчета не ги пробутвай.Ние си пиехме кафенце и ,,Слънчев бряг" ,а с дрогата се друсаха малко хора в ,,Магарешкия рай"/питай някой възрастен къде беше/.Тази вашата слободия я нямаше момче,Просто не знаеш колко много елементарни и смешни днес неща не ни бяха позволени и водеха до Московска 5/от към,,входа" М.Търново/

25

Анонимен

преди 5 години

Тука един непрекъснато говори едно и също от името на народа.Вие с всичките си фалшиви атрибути,със измишльотините и със ,,протестите" от 50-100 платени човека които блокирате кръстовища ли сте народа бе юнак? Тая я слушахме 45 години все в името на народа и се видя колко струвате Не разбрахте ли НАРОДА НЕ ВИ ИСКА.Вече три пъти ви отхвърля и все ще е така.А Гечев,Добрев,Р.Овч,Гущеров,Гергов,Райчев,Цеко Минев,Инджов,Баневи,Арабаджиев,Гуцанов и т.н.ще продължават да ви промиват мозъците.

fallback