Снимка: Булфото, архив
fallback

Вътрешният министър Младен Маринов отказа да изнесе информация дали МВР има данни за това, че част от протестите са платени по време на изслушване във вътрешната парламентарна комисия.

"Всяко нещо, свързано с обществено напрежение, ни притеснява. Нашата задача е да опазим обществения мир. На много места стават протести, които не са организирани съгласно закона, реално там няма организатор, няма с кого да се води диалог.

Oще по темата
В групите присъстват хора, които явно под някакъв мотив, с друга цел са там или провокират полицаите, или провокират останалите участници в протеста. Там ние се намесваме, за да запазим реда", каза Маринов, цитиран от БТА.

Той обясни, че директорът на ОДМВР Перник проверява случая от видеото, на което се вижда, че жандармерист бие с палка протестиращ, а негов колега го изблъсква встрани.

За предстоящия зимен сезон Младен Маринов обясни пред депутатите, че е в действие съвместен щаб, базиран в сградата на АПИ, в който участват всички главни дирекции на МВР.

Той добави, че МВР е в готовност при необходимост да се направи допълнителна организация на движението и да се окаже помощ на бедстващи граждани и населени места, при лоши метеорологични условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 5 години

До Полицай от ПерникЧе то лошо ли е да се използва груба сила по кофите на предателите от БСП. В крайна сметка тези хора са платени слуги на чужди държави и целят да създадат хаос, за да бъдем окупирани и ликвидирани кат нация.Насилието е най-малкото за такива престъпници!

52

Полицай от Перник

преди 5 години

Здравейте,Служител съм на полицията в Перник, но съм крайно възмутен от нещо и искам да споделя с вас и вашите читатели интересна информация около протестите от последните дни, която се държи в тайна за обществото. Става въпрос за тайни договорки от страна на полицията и протестиращи, които всъщност са крайни ултраси от агитката на Миньор Перник. В общи линии схемата е проста ултрасите биват използвани и ще бъдат използвани все повече, като провокатори, което да даде право на полицията да използва груба сила срещу протестиращите. Освен това смесени с тълпата те директно събират сведен

51

Анонимен

преди 5 години

Видя се ясно на един от протестите как хора на БСП веднага започнаха да бият случайни минувачи.

fallback