Снимка: bgonair.bg
fallback




Все повече приемни семейства у нас избират да се грижат за деца с увреждания. Само от началото на 2018 година в област Велико Търново 10 семейства са заявили готовност да посрещнат в дома си дете в неравностойно положение.

Милена и Любомир от град Килифарево са семейство от шест години. Не след дълго като продължение на историята им се появила и малката Любов, разказва Bulgaria ON AIR.

Двамата обаче имали огромно желание да станат и приемни родители. Така семейството им се увеличило с още един член – новородената Радост.

Осем месеца по-късно обаче Милена и Любомир чули страшната диагноза – външна хидроцефалия, придружена с епилепсия и астма.

В този момент двамата категорично решили, че няма да позволят тя да бъде осиновена от други хора и че ще станат официално нейни родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

.

преди 5 години

Мои близки (небедни) роднини са приемно семейство. Сумата, която вземат, е под 1000лв, това включва и консумативи за детето. Не се изказвайте неподготвени.Приемните родители излизат много по-евтино на държавата от институциите, които в миналото бяха така разпространени. И откъдето за жалост излизаха хора с огромни дефицити...

3

Анонимен

преди 5 години

Е то си е поминък за доста хора това с приемните родители. Дано не го правят само и единствено заради парите, а да си гледат и децата добре.

2

Анонимен

преди 5 години

Въпреки, че съм баща на 4 годишно дете и аз съм се замислял на 2 пъти, когато съм попадал на новини за изоставени деца. В крайна сметка родителите биваха намирани, но просто сърцето ми се къса като разбера, че някой е изоствил детенцето си на стълбите в някой блок.

fallback