Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Собствениците на малките фирми в Пловдивско се притесняват от фалити заради поскъпването на нощния труд, поискано от КТ "Подкрепа".

Притесненията им са свързани с очакванията приходите да не се променят за сметка на по-високите заплати, които ще трябва да плащат на служителите си, предаде Bulgaria ON AIR.

От 10 години насам час нощен труд се заплаща по 0,25 лева. Синдикалистите настояват той да е половин процент от минималната работна заплата. Според финансовите анализатори поисканото поскъпване е напълно основателно.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 5 години

И да им купят колелета, на парламента о общините. За какво са им велоалеите.

31

hmmm

преди 5 години

Като не могат да плащат за нощен труд да си организират дейността само през деня....

30

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен"Доживях да видя как фирми се разоряват, защото не намират кадри!"---Ами, така е.Аз съм бил и от двете страни. Повечето работодатели, като се видят в пари, правят задължитерно няколко неща-1.Сменяват колата.2.Сменяват жената, или си хващат любовница, с 20 години по-млада.3.Ходят на почивка лятото у нас с жената, в Гърция или Турция-с любовницата.4Почват да се мислят за всезнаещи богове, на които другите са задължени да работят, за почти без пари.Има и свестни, но са малко .

fallback