Снимка: HelpBook
fallback

Общ преглед

През изминалите дни отново получихме сигнали чрез платформата HelpBook.info за проблеми, свързани със сметосъбиращите контейнери, но и не само.

Първият се отнася за квартал "Манастирски ливади", в който е описано как повече от месеци едни от малкото кофи за боклук на ул. "Миленко Радомирец" са напълно разбити, без капаци и хвърлянето на боклук в тях е почти невъзможно.

"Съседите изхвърлят строителните си отпадъци извън тях и иначе чистата ни улица вече прилича на кофа за смет. Общината не реагира, а в района непрекъснато се разхождат майки с колички и малки деца. Настоявам кофите да бъдат подмнени, за да може кварталът да възвърне нормалния си вид.“

Проблем с контейнерите се установява и в квартал "Слатина" на ул. "Велчо Атанасов" и ул. "Погледец". Самите кофи за боклук са така поставени, че блокират достъпа на придвижващите се хора по пешеходната алея и кръстовището. Видно от изпратената снимка е, че това не е единствената нередност в района.

Сигнал за почти незабележима пешеходна пътека е регистриран отново в същата община и отново за същите улици. Боята на зебрата се нуждае от спешно освежаване. Реален е рискът за участниците в движението да не забележат остатъците от пътната маркировка, а това е възможна предпоставка за ПТП.

Преминаваме към темата за изоставените с години автомобили из страната. Днешният сигнал за пореден път касае квартал "Младост" в столицата. "Пред блок 365 и 366 на места за паркиране от години се намират няколко изоставени автомобила, които никой не премахва. Някои от тях не са помествани с години - доказателство за това са порасналите около тях растения.“ От изпратените снимки личи, че многобройни и различни по марка и цвят автомобили, пребивават там от години.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

месара

преди 5 години

в манастирски ливади се заселиха ***, какво очаквате! общината ли е виновна че "богаташите" от двустаен правят четиристаен апартамент, и изхвърлят строителни материали в кофите?

1

Muradoff

преди 5 години

То цялата държава е изоставена ...

fallback