Снимка: Bulphoto, архив

Днес омбудсманът Мая Манолова тръгва за Стара Загора с автобус. Тя ще ползва обществен транспорт, след като преди дни стана ясно, че властта предлага от закона да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор от Националната служба "Охрана" (НСО).

Още по темата

Финансовият министър Владислав Горанов дори заяви, че автомобилът се ползвал като скъпо такси.

В отговор Мая Манолова каза, че не е привързана към НСО и заяви, че ще започне да ползва обществения транспорт, в който ще организира и приемна, където хората да споделят проблеми.

Първото пътуване на Мая Манолова с обществения транспорт ще е днес с автобуса за Бургас, който тръгва в 9:00 часа от Централна автогара - София, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според разписанието, Манолова се очаква да пристигне в Стара Загора около 11:15 часа.

Утре Манолова ще направи приемна и във влака от София за Варна. В сайта на омбудсмана има и телефон, на който желаещите да участват в приемната могат да се запишат.

Т.нар. експрес тръгва в 6:55 часа от столичната централна гара. Манолова е ангажирала купе №2 в първи вагон, втора класа.

"Хората, които искат да се срещнат с омбудсмана, за да споделят свой проблем,  могат да го направят като изберат най-удобната за тях спирка по маршрута, от която да се качат", съобщиха от пресслужбата на омбудсмана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase