fallback

Пивоварите с гордост обявиха, че България запазва 12-тото си място в Европа по консумация на бира, изпреварвайки страни като Ирландия, Дания и Швеция.

Бирата остава любима напитка на българите и затова дори има доказателства, а фактите не лъжат: всеки от нас изпива по 76 литра пиво на година. Дали се прекалява, няма точни данни, но обичта към питиета е всеизвестна не само у нас, а и навсякъде по света – точно в този момент най-малко 50 милиона на Земята са прекалили с алкохола.

За разлика от не толкова опитните пиячи, у нас обаче знаят как се изтрезнява – една бира сутрин на гладно гарантирано премахва махмурлука. Мит, оказал се пълна истина, издават и специалистите.

Старите архиви показват, че през Средновековието хората са пиели повече бира, отколкото вода. Стотици години по-късно, бирата се използва за утоляване на жаждата дори още по-често. А у нас първата глътка бира се опитва много преди пълнолетие, признават по-малките любители на лекия алкохол.

Интересен факт е, че у нас все повече се пие от пластмасова бутилка, опитните пивовари издават – това не е проблем за качеството, стига да са спазени изискванията за производство, а пенливата течност в шишето да се консумира не по-късно от 3 месеца след бутилирането.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

стефчо

преди 5 години

И аз допринасям със скромните 700 литра бира на година,не е много но поне е от сърце!

57

Анонимен

преди 5 години

България 12-та в Европа по консумация на бира-Сега това актив ли е или пасив ?Да се радваме, че пивоварите у нас са на далавера или да плачем, че българите са алкохолизирани шкембелии с просташки манталитет, подпухнали от бирената мая ?

56

Колю Джибрата

преди 5 години

Нали много обичат да сравняват как било в Германия и как в БГ .За мен е все едно да сравняваш Москвич и Мерцедес ,но това е друг въпрос...Нека да направят един тест за качество да видим каква бира се пие в Германия и каква тук!И тогава да не се окаже ,че сме последни по пиене на бира защото нашето ще се окажеимитиращ продукт,както и всичко тук едно голямо имитиране на всичко!

fallback