fallback

Собственик на столичен ресторант предлага храна на бездомни хора всеки делничен ден след 17:00 часа, като благотворителната акция започна на 1 ноември.

Благотворителната инициатива "Подай ръка" е негова идея, като на Бъдни вечер ще има и специална вечеря за хората без подслон.

На старта на кампанията на столичната улица "Владайска" 29 дойдоха около 30 души, съобщава Bulgaria ON AIR. Всички те си тръгнаха с топла храна и усмивка заради направеното добро.

Инициативата ще продължи до 31 март.

На 10 ноември е третият рожден ден на ресторанта. Собственикът моли всички гости да донесат своите подаръци под формата на продукти за бездомните хора.

По данни на Агенцията за социално подпомагане в България са регистрирани 1068 бездомници, като в София те са над 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Чух че живеят в тунели под София. Защо тези се крият там ?

27

Галя

преди 5 години

Това са истинските хора, а не като онези комплексари, които пишат по форумите колко уж били богати и как бедните си заслужавали съдбата, защото били прости и мързеливи. Които се радват на скачането на цените, без да мислят, че ще навреди и на тях.

26

Анонимен

преди 5 години

Браво на човека! Това е истинското родолюбие, да обичаш хората в нужда и помагаш с каквото можеш! Ако 50% от българските бизнесмени са като този човек ще се оправим доста бързо! На запад това го прави почти всяко заведение за обществено хранене!

fallback