Снимка: HelpBook
fallback

Представяме ви новия обзор на част от сигналите в платформата на HelpBook.info, които получихме към  институциите през последните дни с разнообразни проблеми за решаване.

Първият е за системно запушване на пешеходна зона на улица "Ами Буе" 84а в квартал “Хиподрума“. На споменатия адрес се помещава фирма, чиято дейност е зареждане на електромобили. За целта колите системно спират на тротоара като по този начин възпрепятстват изцяло придвижването на пешеходците за часове наред. "Лично виждам как майки с детски колички са принудени да вървят по пътното платно с риск за тях и за детето“ се възмущава авторът на сигнала. Молим компетентните органи за подходяща реакция.

Преминаваме към наболялата тема за изоставените автомобили в столицата. В сигнала е описано как в район "Младост" пред бл. 36 на местата за паркиране от години се намират няколко изоставени автомобила, които никой не премахва. "Някои от тях не са помествани с години - доказателство за това са порасналите около тях растения. В началото на годината сигнализирах по същия въпрос, но освен едно обаждане от служител на общината, реални действия не последваха. Някои от автомобилите се използват като складове за тухли и керемиди, както и за други отпадъци. Пред вх. 13 е монтиран самоделен гараж за мотоциклет или някакво друго превозно средство, който също заема едно паркомясто, изключваме въпроса, доколко е законен. Очаквам реални действия, а не обяснения какво пречи да бъде почистена столицата от боклуци.“

На територията на съседния квартал "Мусагеница" пък тече процес на изграждане на два павилиона в натоварено междублоково пространство. Потребителят се опасява от възможни случаи на пожар, тъй като единият от споменатите павилиони се намира в непосредствена близост до трафопост и това би създало трудности за гасенето му. Авторът на сигнала риторично пита търговска площ ли е междублоковото пространство, при положение че не са осигурени достатъчно свободни площи на претовареното улично движение.

Получихме и сигнал за лошо състояние на градинка във варненския квартал "Чайка". Оплакванията са относно липсата на трева, останки от ограда, паднало дърво и отсъствие на каквото и да било осветление. След липсата на ефект от многократно подадените жалби подателят на сигнала любезно моли за предприемане на адекватни мерки за решаването на проблема.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Loyko

преди 5 години

BG Bardak...navsiakade....

4

Анонимен

преди 5 години

Eдно време тропане на кварталния се *** в лично доносничене. И от т.нар. "Биг брадър" и "1984" защо не води до подобряване на живота на отделните хора? Заплатите пак не растат нали?

3

Анонимен

преди 5 години

Съдружник ми и двамата като сте бедни защо ли не си налягате парцалите ми чакате да мине митничаря тои може и да е минал вече и сте се отчели на шефа с дялов здрав процент то не сме различни всички се отчитаме на едно ниво просто балансираме

fallback