Злоупотребите в Държавната агенция за българите в чужбина накара прокуратура, президент и вицепремиер да влизат в обяснителен режим. Все пак така разбрахме, че държавният глава Румен Радев и вицепремиерът Валери Симеонов са подавали сигнали за нередности в Агенцията преди година, но за това научихме, след като гръмна скандалът.

Междувременно ДПС продължават да искат оставката на Симеонов и да втвърдяват отношението си към "патриотите", а БСП пък заявиха, че няма да се регистрират в НС, докато вицепремиерът не подаде оставка.

Главният редактор на Dnes.bg Златко Желев се съмнява да се стигне до дъното на скандала с Агенцията за българите в чужбина и смята, че отново главните действащи лица ще бъдат потулени.

Още по темата

"Интересно е, че вицепремиерът Симеонов е получил сигнал за злоупотреби в ДАБЧ, но все пак той не е подал сигнал в прокуратурата. Сигнал е подаден към Каракачанов, който да предприеме мерки, защото Харалампиев е негова кандидатура", обясни Желев в "България сутрин".

Той е категоричен, че у нас се провеждат множество публични акции, но щом те стигнат до съдебната зала, всичко се размива и виновни няма.

"В обществото няма нагласа за предизвикването на предсрочни избори, няма и алтернатива. Българското общество не може да се обедини. Нямаме повода, по който да се обединим, няма кауза, която да ни събере всички", посочи той.

Според журналиста Асен Григоров "патриотите" са се опитали вътрешно да решат проблема, което сега ще им изиграе лоша шега.

"Такъв сигнал се подава директно към прокуратурата. Догодина предстоят важни избори. Различните конфигурации са причината за активизирането на политическите хора в посока скандали. Сега ще започнат да се изваждат най-различни скандали, прикривани от години. Акциите срещу бизнесмените също са такива", коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че не е възможно управлението да се преконфигурира, защото ако от коалицията излезе играч като Валери Симеонов, властта ще се разпадне. Същевременно Борисов надали ще приеме подкрепа от ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase