Снимка: БТА
fallback

Не социалният министър, а вицепремиерът за демографска и икономическа политика да оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, искат майките на деца с увреждания.

Една от тях - Вера Иванова, отсече, че хората с увреждания не са проблем на социалното министерство и заради това Съветът трябва да се председателства от вицепремиера, а не от министъра.

Иначе протестиращите майки продължават да искат оставката на Валери Симеонов, който ги определи като "кресливи" и нарече децата им "уж болни".

Oще по темата

Въпреки че парламентът прие днес двата закона – за хората с увреждания и за личната помощ, те няма да прекратят протеста си.

Причината – искат да видят как ще бъдат приети окончателно законите и да да се уверят, че ще има наистина индивидуална оценка, която да е водеща за ТЕЛК при всеки отделен случай.

"Това е голямата ни битка", отсече Мая Стоицева, чийто син след седмица ще навърши 17 години, а тя се бори с недъзите на системата, откакто той е бил на три.

Тя настоя, че протестът не трябва да бъде политизиран, макар че има такива опити.

"Ние се борим за правата на децата", отсече Стоицева.

А омбудсманът Мая Манолова, която е автор на Закона за личната помощ, призна, че приемането му от парламента е победа за хората с увреждания.

"Това е кауза, която успя да обедини леви и десни, ще се борим до край законите да не бъдат окастрени до степен да не приличат на себе си", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

АБЕ ТИЯ МАЙКИ НА НЕДЪГАВИ 450 000 000 ЛЕВА ЗА ЕДНА ГОДИНА И ВСЯКА ГОДИНА.... ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА НАС КОИТО ДАВАМЕ ПАРИТЕ Е ЕМИГРАЦИЯ НА ЗАПАД....АМИН

41

анонимен

преди 5 години

Тоя Бойко Ви е замъглил бе Гербери! До толкова сте вманиачени в него. Та не виждате истинските проблеми в обществото ни! Тия хора са незабелязани от властта! Появи се някой реален проблем.И хората го казват и показват! А вие Не та Не! "БСП" го организира! Я влезте вече в час бе! Бойко е надраскана плоча! Иде ред на истината! Събудете се Та да не ви събудят децата ви един ден! Всичко свързвате с него! Имаме проблеми И не всичко е по мед и масло! Както ТОЙ ви го представя!

40

ДО 36

преди 5 години

А на теб да ти е известно, че Гаранционният фонд покриваше всички депозити до 100 000 евро - така, както е в и нашия, и Европейските закони?! И че всички 4,7 милиарда на практика Боко ги раздаде на приятелчетата си - Веждю с 1,1 млн., Златев, Домуз ага и прочие нагли герберасти, които вземаха кредити от същата тая злощастна банка на 8 % лихва и ги слагаха на депозит за 10,5 %! И че ние всички им платихме, БЕЗ ДА СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГО НАПРАВИМ ЗАДЪЛЖИ НИ БОКО ТИКВАТА И ЛЪГА......ЛЪГА......ЛЪГА!

fallback