Лечението на Калоян Казаков продължава, но семейството му има нужда от средства, за да продължи по предначертания от лекарите план. Те са удивени от неговото подобрение и дават големи шансове да пребори диагнозата си.

След пет дни той трябва да започне първия от предписаните два курса на лечение с имуностимулатор, който се закупува от Япония. Всеки един от тях продължава по три месеца и струва по 8000 лв. Семейството се обръща за помощ, тъй като няма възможност да заплати цялата сума. Отделно терапиите на Коки излизат между 2000 и 2500 лева на месец.

За пет дни трябва да бъдат събрани още 5000 лв., за да закупят жизнено важното лекарство за първия курс.

"Искам да благодаря на всички, които помогнаха да се случи това! На 22 август в Киев премина първата вливка на стволови клетки. Последва още една процедура, биха му три подкожни инжекции със стволови клетки отново. След всяка вливка ни вкарваха в барокамера за по 30 минути. Лекарите са удивени от подобрението на Коки. Казаха, че това, което сме направили е страхотно и състоянието му е едно от най-леките, които са имали в клиниката. Другото нещо, което много ни зарадва е, че вече не трябва да спазва диета", разказва неговата майка.

Отпаднала е глутеновата непоносимост и вторичния недоимък на лактазата.

От организма на Коки и състоянието му зависи още колко вливки ще са нужни - според докторите една или две ще са достатъчни. Искат следващата вливка да се направи през март месец, за което ще са нужни още 16 000 долара.

"Предписан му е много силен имуностимулатор, от него се очаква да извлечем максимума от стволовите клетки. За 3 месеца лечение той струва 8000 лв. Така сумата, която трябва да заплатим до края на годината за всички терапии и лечението му в Италия е около 15 000 евро. Имуностимулаторът до втората вливка ще струва 16 000 лв. и трябва да осигурим още 16 000 долара до края на февруари за втората вливка на стволови клетки в Киев. Общата сума възлиза на над 65 000 лв., а това е непосилна сума за нас. Молим всички хора с големи сърца, помогнете ни! Помогнете ни Коки да бъде пълноценен човек!", призовават родителите.

Вярваме, че всеки от нас може да помогне и да не оставим Коки толкова близо до крайната цел. Можете да му помогнете чрез специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase