Снимка: архив, БулФото
fallback

Правителството реши да предостави резиденция "Бояна" за управление на администрацията на Министерския съвет, а стопанство "Кричим" - на "Югозападно държавно предприятие" - Благоевград.

Резиденция "Бояна" и поземлените имоти в село Куртово Конаре са със статут на публична държавна собственост.

Двата обекта към момента се стопанисват от Националната служба за охрана при президента на Република България, но са с отпаднала необходимост и не са свързани с основната дейност на службата, мотивират се от МС.

Двуетажната сграда със специално предназначение на Резиденция "Бояна" е със застроена площ от 1027 кв. м и е необходима за изпълнение на дейностите на администрацията на Министерския съвет.

Стопанство "Кричим" се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. На територията на стопанството се намират сгради паметници на културата - Двореца "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До Анонимен 15

преди 5 години

Всичките страни които си изредил са капиталистически със силна социална политика, условно наричена Нордически Модел, НО те са капиталистически и имат ПАРЛАМЕНТАРНО (не пряко!!!) демократично устройство. Социалната им политика е силна благодарение на богатите ресурси и швейцарските банки.

15

Анонимен

преди 5 години

Сега всички ще кажат не искаш никой какво тогава не никой не искам никой от досегашните.Трябва ни истинска лява партия ориентирана към пряка демокрация която е модерна дума за идеала за безкласово общество.Този идеал при това без никаква диктатура беше директно приложен в Швейцария и Скандинавия и сега това са най-богатите държави в света.А дрънканиците са диктатура на пролетариата прикриват диктатура на номенклатурата и неолиберален държавен капитализъм.Направо преход към пряка демокрация.

14

Анонимен

преди 5 години

Ми на мен пък ми е ясно че на нито един няма да му хареса какво ще напиша но аз пък в това вярвам.Нито една от днешните партии не струва нито ГЕРБ нито БСП.Защо и БСП защото те ме са лява а ултрадясна партия на неолибералния държавен тоталитарен капитализъм и излъгаха всички привърженици на лявата идея.Герб поне си казват ние сме десни а БСП го играе хамелеон.Какво ще кажете за Нинова която лично се похвали че при БСП били построени американските тази у нас ето кой харесват.

fallback